Firma Spektrum bydlení hlásí! Posuvné stěny z Japonska, východní design, co se líbí

  • 1 / 1

Japonská kultura je plná věcí, které nás fascinují. Jednoduchost a klid je důležitou součástí japonského myšlení. To se pak promítá i do netradičních designových bytových doplňků. Mezi ně například patří "shoji", neboli papírové posuvné dveře.

Abychom byli úplně přesní, výrazem "shoji" můžeme pojmenovat nejen již zmíněné papírové posuvné dveře, ale i papírové okna, nebo stěny, které jsou zasazeny do dřevěného rámu. Doba je však neúprosná. V příbytcích potkáte i moderní verze tradičního shoji, jež je vyráběno z hliníku, plastů a moderních textilií. Společnost Spektrum bydlení na svých internetových stránkách nabízí rozličné druhy japonských stěn. Stačí si jen vybrat!



Japonské stěny, nabízené na strránkách společnosti, jsou vyráběny z různých látek. Naleznete zde ale i tradiční shoji, stvořené z klasického rýžového papíru. Ten je moderně oštřen laminací, aby déle vydržel a byl odolnější proti poničení. Rámy a zpěvňovací mříže se stále vyrábějí ze dřeva, ale můžeme nalézt i moderní materiály (například avizovaný hliník). Výhodou japonských stěn je široká škála motivů, kterými jsou zdobeny. Na své si přijde opravdu každý.



Shoji se zhotovuje na míru. Panely lze jednodušše kombinovat na vícedrážkové kolejničce. Ta se pak standardně ovládá systémem lanek. Méně pohodlné ovládání je pak dřevěnou tyčí. Panely jsou pak buď záclonové (průsvitné) nebo dekorativní. Japonské stěny s malou průsvitností jsou hezké na pohled, dokonale vytvoří intimní prostředí ve Vašem bytě a ozvláštní prostor o orientální prvky. Shoji se využívá pro rozdělení místnosti na různé části podle využívání. Nebojte se a přijďte si pro kus svého orientu!  

Čtěte více
Novinky
SOUTĚŽE
SEZNAM - KONTAKTY - DATOVÁ SCHRÁNKA

SEZNAM - KONTAKTY - DATOVÁ SCHRÁNKA

seznam, telefony. kontakty,datová schránka  

MISTROVSTVÍ SVĚTA V LYŽOVÁNÍ 2015

MISTROVSTVÍ SVĚTA V LYŽOVÁNÍ 2015

MISTROVSTVÍ SVĚTA V BĚŽECKÉM A SJEZDOVÉM LYŽOVÁNÍ ve švédském Klövsjö  

18.MISTROVSTVÍ  ČESKÉ REPUBLIKY V SILNIČNÍ CYKLISTICE ČSMPS - RAČICE 2015

18.MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V SILNIČNÍ CYKLISTICE ČSMPS - RAČICE 2015

Račice  u Roudnice nad Labem je místem pro naše každoroční cyklistické úspěchy.  Letos máme nová želízka v ohni a nové tváře, které doplňují...

DARUJ HRAČKU 2023

DARUJ HRAČKU 2023

DARUJ HRAČKU 2023  

NADACE TEREZY MAXOVÉ DĚTEM

NADACE TEREZY MAXOVÉ DĚTEM

https://www.nadaceterezymaxove.cz/

Speciály
NADACE TEREZY MAXOVÉ DĚTEM

NADACE TEREZY MAXOVÉ DĚTEM

https://www.nadaceterezymaxove.cz/ čtěte hned

DARUJ HRAČKU 2023

DARUJ HRAČKU 2023

DARUJ HRAČKU 2023   čtěte hned

VÁNOČNÍ DÁRKY pro DD společně  VESPOJENÍ z.s. 2022

VÁNOČNÍ DÁRKY pro DD společně VESPOJENÍ z.s. 2022

  https://www.vespojenios.cz/nase-aktivity/cesta-k-detem/stante-se-jeziskem-z-dd-2022 čtěte hned