9 žhavých trendů kuchyňských linek - část první

  • 1 / 7
  • 2 / 7
  • 3 / 7
  • 4 / 7
  • 5 / 7
  • 6 / 7
  • 7 / 7

Žití trendově sebou přináší taky určité nároky na povahu, ale hlavně styl a vkus jednotlivce. A co se týče domácnosti, dalo by se říci že design kuchyně určuje celkový nádech a styl celého bytu. Když tedy chcete žít skutečně stylove je moudré nejen si nechat vyrobit kuchyň na míru, ale současně s plným přihlédnutím k funkčnosti.

Žití trendově sebou přináší taky určité nároky na povahu, ale hlavně styl a vkus jednotlivce. A co se týče domácnosti, dalo by se říci že design kuchyně určuje celkový nádech a styl celého bytu. Když tedy chcete žít skutečně stylově je moudré nejen si nechat vyrobit kuchyň na míru, ale ke všemu ještě zvolit firmu která umí vyrobit kuchyně designově, ale současně s plným přihlédnutím k funkčnosti. Možná máte stejné zkušenosti jako já, že taková firma se velmi špatně hledá. Mám pro Vás jeden tip, ale ten si nechám až nakonec, prvně jsou zde žhavé kuchyňské trendy.

Volný styl kuchyňského designu

Díky tomu, že v kuchyních trávíme více a více času tak trendy směřují směrem od přísně účelově směřovaných designů, kde bylo všechno natěsnáno u sebe ve stylu "uvařit a pak z kuchyně utéct". Trendy směřují ke kuchyním působícím jako kulturní střed celé domácnosti, kde si při vaření můžete příjemně popovídat s ostatními členy domácnosti, kteří s radostí očekávají jakou dobrotu jim uvaříte. Módní návrhy kuchyní se přesunuly spíše ke kuchyni rozdělené na specializované ostrůvky mezi kterými se můžete volně pohybovat. Takovéto návrhy mají tendenci směřovat k samostatně stojícímu nábytku a prvkům typu rohu kuchyňské linky který je podepřen nohou. Takovéto detaily nebudou z nedostatku nápadů ale jako podtržení myšlenky že kuchyň není striktně na vaření, spíše jako místo pro setkávání se.

...jsou IN. Čím zaoblenější máte tvary v kuchyni, tím lépe!

Umělecké prvky pro každou kuchyň

V každé kuchyni probíhá postupný proces přizpůsobování kuchyně osobnosti kuchařky. A v tomto procesu se počítá každý detail. Trendové jsou například ozdobená dvířka ledničky, z nichž některé jsou skutečnými uměleckými skvosty. Krásné a současně funkční ledničky pak můžete doplnit například výměnou šuplíkových dveří ozdobnými malovanými dvířky. Pokud však chcete Vaši kuchyň skutečně vyzdobit, pak můžete použít nadčasovou krásu například dlaždiček z nerezové oceli, nebo kuchyň vyzdobit závěsnými uměleckými díly. Obecně se dá kuchyňský kout předělat z fádního na trendový během několik málo okamžiků, na co tedy čekat?

Takto například vypadají ozdobená dvířka ledničky, také začínáte mít hlad?

Přizpůsobte si kuchyň jak jen to jde.

Přechod k ekologické kuchyni

Ekologické prvky a produkty z kuchyňské hitparády TOP 10 nemizí a ani takové tendence neukazují. Naopak stále přibývá více směrů a možnstí jak kuchyň více přiblížit ekologii a trendu "going green". Počínaje úspornými myčkami, které používají méně vody než kolik používáte při ručním mytí, přes eco-friendly podlahy vyráběné z recyklovaných materiálů. Jsou dokonce americké firmy které vyrábějí dlaždice s téměř neopracovaným povrchem z vyplavených říčních kamenů.

Kuchyň organicky!

Zapomeňte na rovné linky a pavé úhly, trendové jsou kuchyňské návrhy s organickými tvary. Dokonce i záchodové mísy, jako například jako toaleta pojmenovaná "Puritán", z dílny firmy Kohler, nemá žádné viditelné hadice, vypadá jako by prostě rostla ze země. Nejen že organické tvary vypadají v kuchyni nevšedně a lákavě, ale také podněcují přirozenější pohyb po celé kuchyni, kdy se nemusíte vyhýbat žádným rohům. Představte si že byste už nikdy nenarazili do špičatého rohu.

V takovémto dřezu je radost připravovat pokrmy. Navíc je kuchyňská linka vyrobena z přírodního kanene, což dodává kuchyni luxusnější vzhled.

Tento kuchyňský dřez má mořskou tématiku, která je daná jednak volbou materiálu kuchyňské linky, modře glazovaný laminát, jednak jeho...

Kuchyň s asijským nádechem

Cizí kultury pronikají všude, vždyť kdo by v čechách neznal Sushi, Spaghetti, Pizzu nebo Kebab? I asijská kultura se nám dostává do kuchyní a přibývá v jídelníčcích. Dalším žhavým trendem jsou kuchyňské prvky s asijským vzhledem. Jako například držátka na šuplících bambusového vzhledu, zabudované teriyaki grilly, a kuchyňská spižírna s vysouvacími dveřmi japonského stylu. Tento trend se projevuje například použitím bambusu a orientálních motivů na zdech. Asijský nádech se dá promítnout například i do tvaru kuchyňského stolku a dalších detailech, jako třeba tvaru židlí.

Asijský stolek inspirovaný asijskými rychlojídelnami

 

Pokračování za týden :)

Čtěte více
Novinky
SOUTĚŽE
SEZNAM - KONTAKTY - DATOVÁ SCHRÁNKA

SEZNAM - KONTAKTY - DATOVÁ SCHRÁNKA

seznam, telefony. kontakty,datová schránka  

MISTROVSTVÍ SVĚTA V LYŽOVÁNÍ 2015

MISTROVSTVÍ SVĚTA V LYŽOVÁNÍ 2015

MISTROVSTVÍ SVĚTA V BĚŽECKÉM A SJEZDOVÉM LYŽOVÁNÍ ve švédském Klövsjö  

18.MISTROVSTVÍ  ČESKÉ REPUBLIKY V SILNIČNÍ CYKLISTICE ČSMPS - RAČICE 2015

18.MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V SILNIČNÍ CYKLISTICE ČSMPS - RAČICE 2015

Račice  u Roudnice nad Labem je místem pro naše každoroční cyklistické úspěchy.  Letos máme nová želízka v ohni a nové tváře, které doplňují...

DARUJ HRAČKU 2023

DARUJ HRAČKU 2023

DARUJ HRAČKU 2023  

NADACE TEREZY MAXOVÉ DĚTEM

NADACE TEREZY MAXOVÉ DĚTEM

https://www.nadaceterezymaxove.cz/

Speciály
NADACE TEREZY MAXOVÉ DĚTEM

NADACE TEREZY MAXOVÉ DĚTEM

https://www.nadaceterezymaxove.cz/ čtěte hned

DARUJ HRAČKU 2023

DARUJ HRAČKU 2023

DARUJ HRAČKU 2023   čtěte hned

VÁNOČNÍ DÁRKY pro DD společně  VESPOJENÍ z.s. 2022

VÁNOČNÍ DÁRKY pro DD společně VESPOJENÍ z.s. 2022

  https://www.vespojenios.cz/nase-aktivity/cesta-k-detem/stante-se-jeziskem-z-dd-2022 čtěte hned