9 žhavých trendů kuchyňských linek - část druhá

  • 1 / 5
  • 2 / 5
  • 3 / 5
  • 4 / 5
  • 5 / 5

V předchozím článku jsme probírali hlavně trendy které směřují "do zelena", tedy k ekologicky šetrným spotřebičům a organickým designům. Teď přichází spíše ke slovu hi-tech prvky. Nechte se tedy inspirovat :)

A jsme zde se zbývajícími čtyřmi žhavými kuchyňskými trendy a také s doporučením kde že v čechách najdete kvalitní kuchyně na míru vašim představám. V předchozím článku jsme probírali hlavně trendy které směřují "do zelena", tedy k ekologicky šetrným spotřebičům a organickým designům. Teď přichází spíše ke slovu hi-tech prvky. Nechte se tedy inspirovat :)

Máte kuchyňské šuplíky COOL?

S šuplíky v ledničce už si hlavu nelámeme, nepřekvapí nás šuplíky v myčkách, ale co takhle mikrovlnka v šuplíku? Skutečně, plnohodnotná mirkovlnná trouba s tlačítkem pro popcorn, se vším se dnes dá zabudovat i do šuplíku. Co však kuchařky vede k tomuto šuplíkovému hnutí, namísto starých dobrých skříněk? Jak se kuchyň stává postpem času středobodem celé domácnosti, trend je rozdělit rozlehlé plochy které stejně moc nepoužíváte a předejít nepořádku.

Když se nad tím zamyslíte, je takto navržená mikrovlnka daleko pohodlnější na ovládání a manipulaci... Nemusíte se vyhýbat dvířkům, ohýbat...

Vyspělé technologie do kuchyně na míru

Pokroky na poli technologií nepřestávají udivovat možnostmi které přicházejí na trh s kuchyňskými spotřebiči. Již teď si některé americké domácnosti mohou v kuchyni připadat trochu jak ve sci-fi filmu. Například vyrábějí se kuchyňské trouby které umí udržet pokrm studený do té doby než je čas jeho přípravy. Navíc takovéto pokyny můžete té troubě zadat z pohodlí vaší kanceláře. Nebo pokud se vám část posledního nákupu nevešla do mrazničky není třeba zoufat, u hi-tech ledničky můžete z jednoho šuplíku v okamžiku udělat mrazničku. Když tedy budete hledat kdo vám kuchyň na míru postaví, ptejte se po hi-tech prvcích. Technologický pokrok už umí zvednou prkénko na záchodě když vidí že přicházíte nebo umýt sprchový kout když nejste doma.

Vestavěné kuchyňské spotřebiče

Vestavěné spotřebiče jsou pohodlné a stylové. Pro většinu moderních kuchyní jsou vestavby již víceméně nezbytností. Nezapomeňte tedy na vestavěné kuchyňské trouby s ohřevem horkou párou, špičkové kávovary, hi-end výrobníky ledu, chladničky na víno, držáky na nože, nádoby na fondue, všechny tyto prvky může vaše kuchyň na míru obsahovat vestavěné. Do kuchyňského stylu začínají již také pronikat vestavěné skříně, to je však již téma na jiný článek.

Mnoho lidí má rádo fondue, buď normální, nebo sýrové a nebo i čokoládové. S kuchyní která má takovýto stůl ve výbavě se už je možné...

Kuchyň ve skle

V dnešních kuchyních je již sklo téměř všude, počínaje například poválečnými skleněnými dlaždičkami, přes indukční plotny se skleněným povrchem po samotnou skleněnou kuchyňskou linku. Skleněnými mozaikovými dlaždičkami je například možno ozdobit také kuchyňské stěny, upravit si tak kuchyň k obrazu svému.

Divíte se že lidé mají sklo pro kuchyňské linky rádi? :D

Nejen to, kuchyňská linka je dokonce podsvětlená, není to krásný prvek?

Moderní kuchyně v americe už mají

například kohoutek s vroucí vodou, což může proces vaření klidně i o třetinu zkrátit. Kuchyňské šuplíky s tichým dorazem co nebouchnou ať už do nich strčíte jakkoli, tato možnost je již dostupná i v čechách. Myčky které samy vědí kolik saponátu bude na tu kterou várku nádobí potřeba. Kuchyňské trouby s parním ohřevem, které jsou senzační například na pečení chleba, vánoček, bábovek atd.

A konečně - kde seženete kvalitní kuchyň na míru?

Firem co se chlubí nabídkou kuchyní na míru je mnoho, většinou to však jsou přeprodejci. Prodávají například kuchyň od některého sériového výrobce a tu Vám poté poupraví a namontují. Mívají kupříkladu kuchyň "na míru" po pěti centimetrech, a pokud jste s rozměny někde mezi tak musí improvizovat. Takto se však nevyrábějí kuchyně na míru. Pravá kuchyně na míru se vyrábí tak že se pečlivě změří prostor, kam se má kuchyň umístit, s interiérovým architektem si proberete Vaší představu toho, co má kuchyň umět a pak přichází návrh. Návrh kuchyně je pochopitelně 3D s reálnými barvami jak bude kuchyně ve skutečnosti vypadat, Vy se na návrh podíváte a po schválení se teprve kuchyň začíná tvořit.

... ve kterém si můžete sami navrhnout kuchyň tak, aby odpovídala Vašim představám.

Kuchyň se pak vyrobí z neopracovaného materiálu na míru přímo vašemu kuchyňskému koutu. Tak vypadá správná kuchyň vyrobená na míru. Firem které berou výrobu kuchyně takto pečlivě není mnoho, každá rada je tu drahá, máme pro Vás však jedno doporučení, firmu Interiéry Radýs s.r.o. s webem Kuchyně-Radýs.cz Nejen že mají řadu zkušených interiérových návrhářů kteří Vám s návrhem poradí, doporučí další nápady a možnosti, ale mají i příjemné ceny, stačí se podívat na jejich fotogalerii kuchyní kde jsou některé fotky kuchyní uvedeny i s cenami.

 

Další tipy ohledně kuchyní jsou na cestě :)

Čtěte více
Novinky
SOUTĚŽE
SEZNAM - KONTAKTY - DATOVÁ SCHRÁNKA

SEZNAM - KONTAKTY - DATOVÁ SCHRÁNKA

seznam, telefony. kontakty,datová schránka  

MISTROVSTVÍ SVĚTA V LYŽOVÁNÍ 2015

MISTROVSTVÍ SVĚTA V LYŽOVÁNÍ 2015

MISTROVSTVÍ SVĚTA V BĚŽECKÉM A SJEZDOVÉM LYŽOVÁNÍ ve švédském Klövsjö  

18.MISTROVSTVÍ  ČESKÉ REPUBLIKY V SILNIČNÍ CYKLISTICE ČSMPS - RAČICE 2015

18.MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V SILNIČNÍ CYKLISTICE ČSMPS - RAČICE 2015

Račice  u Roudnice nad Labem je místem pro naše každoroční cyklistické úspěchy.  Letos máme nová želízka v ohni a nové tváře, které doplňují...

DARUJ HRAČKU 2023

DARUJ HRAČKU 2023

DARUJ HRAČKU 2023  

NADACE TEREZY MAXOVÉ DĚTEM

NADACE TEREZY MAXOVÉ DĚTEM

https://www.nadaceterezymaxove.cz/

Speciály
NADACE TEREZY MAXOVÉ DĚTEM

NADACE TEREZY MAXOVÉ DĚTEM

https://www.nadaceterezymaxove.cz/ čtěte hned

DARUJ HRAČKU 2023

DARUJ HRAČKU 2023

DARUJ HRAČKU 2023   čtěte hned

VÁNOČNÍ DÁRKY pro DD společně  VESPOJENÍ z.s. 2022

VÁNOČNÍ DÁRKY pro DD společně VESPOJENÍ z.s. 2022

  https://www.vespojenios.cz/nase-aktivity/cesta-k-detem/stante-se-jeziskem-z-dd-2022 čtěte hned